Locomotieven
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hanny en Hans
18 December 2007 | Nederland, Delft
Weeshuis Arba Minch is opgezet en wordt gerund door een bijzonder gemotiveerde Ethiopische vrouw. Zo’n 35 weeskinderen zijn er ondergebracht. De stichting hier steunt aan de ene kant de scholing van deze kinderen, en probeert aan de andere kant bij te dragen in de plannen van de weeshuismoeder voor aanleg van beter sanitair en dergelijke. Mogelijk kunnen we ter plaatse helpen als het nodig mocht zijn de communicatie over die plannen een duwtje te geven.
Het was meteen een introductie tot beelden van onze nieuwe omgeving. Internet is spaarzaam met foto’s en video van rond Arba Minch. Er zijn wat foto’s op websites van vrijwilligers, en we hebben natuurlijk de obligate Lonely Planet. Maar Janny had bij haar bezoeken voor eigen rekening ook leuk gefilmd, en zo keken we alvast in panorama naar de beide grote meren, naar delen van de stad en de wegen rondom. En natuurlijk naar de monsters van krokodillen, bewegingloos blakend in de zon op een eindeloze rij langs de oever van het meer. Ik moest denken aan zo’n rij gedumpte en verroestende stoomlocomotieven.
Vandaag is Hanny er alleen op uit naar een andere bedrijvige dame: Sylvia van Stichting Kune Zuva, in Nieuw Vossemeer. Horen we vast meer van. En een paar weken geleden heb ik en passant nog een pakketje drukwerk opgehaald bij The Three Aid Foundation in Barneveld, ook met bestemming Arba Minch. We hebben toch een flinke bagagevrijstelling, dat kan er dan mooi bij.
En toen was het bijna Kerstmis! We kijken uit naar Maartje en Arjen, die zaterdag uit Seattle vliegen om Kerst en Oud en Nieuw bij ons en bij Arjen’s ouders door te brengen. Tien maanden niet gezien. Brechtje verheugt zich daar natuurlijk ook enorm op. Zus weer even terug, en die brengt ook meteen weer een lading cosmetica-bestanddelen mee voor haar hobby... En er zijn er meer die hun aankoopbestellingen hebben doorgegeven, de dollar is goedkoop...
Voor wie meer wil weten van de stichtingen hierboven: